• Hviezdoslavov Kubín 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín 2023.

    Aj na našej škole každoročne zaznieva umelecké slovo prostredníctvom žiakov, ktorí sa zapoja do Hviezdoslavovho Kubína, súťaže umeleckého prednesu slovenskej i svetovej poézie a prózy. Tento rok sa školské kolo uskutočnilo v knižnici. Do školského kola sa tento rok zapojilo menej žiakov, súťažili v 3 kategóriách. Porota v zložení p. učiteliek,  si z úst recitátorov vypočula pekné prednesy aj zábavné ukážky. Ťažkú úlohu rozhodnúť a vybrať tých najlepších im nakoniec uľahčil počet súťažiacich,a preto sa ocenenia dočkalo viac žiakov ;)

  • Návšteva Mestskej knižnice Bohuša Nosáka Nezabudova v Sabinove

       Dnešné dopoludnie strávili naši žiaci v Mestskej knižnici Bohuša Nosáka Nezabudova v Sabinove. V prvom rade ďakujeme milým knihovníčkam za prijatie a príjemné zoznámenie sa s knižnicou, jej funkciou i knižničným/výpožičným poriadkom.

       Taktiež za skvelý výber veselého príbehu o chameleónovi z knihy Zverinec na siedmom poschodí od Petra Gajdošíka, ktorý si naši žiaci vypočuli. Verím, že vďaka príbehu nikdy nezabudnú na úžasnú schopnosť chameleónov ;).

       Dúfam, že sa dnes zrodila aspoň jedna láska ku knihe a žiaci dostanú chuť čítať a tak zažívať neuveriteľné dobrodružstvá možno aj v priestoroch knižnice, či s dobrou knihou vo vlastnej izbe. Hurá do čítania!

  • Jarné upratovanie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarné upratovanie.

  • DEŇ DOWNOVHO SNDRÓMU

    21. marec - Byť iný je SUPER!

    21. marec SVETOVÝ DEŇ DOWNOVHO SYNDRÓMU aj v našej školičke....a s ním už tradičná ponožková výzva, do ktorej sme sa radi a opäť zapojili. Dve odlišné ponožky dnes znamenali odlišnosť, a zároveň ukázali aj to, že byť iným je vlastne fajn! Takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.​​​​​​​#PonozkovaVyzva.  https://downovsyndrom.sk/v16/ponozkova%20vyzva

  • Jarné upratovanie

    …keď vidíš odpad vo svojom okolí a prírode – nemá tam čo robiť! Áno, v prvom rade treba predchádzať jeho vzniku, ale čo už s tým, ktorý je všade naokolo? – KOCKY sú hodené.

    Vyjdi preto z DOMČEKA spolu s kamarátmi a spravte niečo preto, aby sme si tu vytvorili krajšie prostredie!

    Zapoj sa spolu s nami do Jarného upratovania v Uzovských Pekľanoch - dňa 31.3.2023 od 9:00 hod.

  • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

    RV - chorobnosť

    Vážení rodičia!

    V dôsledku enormne vysokého počtu chýbajúcich chorých žiakov (66%) Vám oznamujeme, že po porade s RÚVZ a oznámení zriaďovateľovi riaditeľka školy vyhlásila na deň 3.3.2023 riaditeľské voľno. Vyučovanie bude pokračovať po jarných prázdninách, teda 13.3.2023. ĎAKUJEME!

  • Zápis 2023

  • Rajo-oznam

  • Obmedzenie prevádzky

    Vážení rodičia!

    Vzhľadom k tomu, že v piatok, 10.02.2023, bude obmedzená prevádzka el. energie od 12:00 hod., ŠKD nebude popoludní v prevádzke, žiaci teda po obede odídu domov!

    Dopoludňajší program - KARNEVAL, bude prebiehať bez obmedzení. Aktivity sa ukončia o 11:00 hod. nástupom na obed.

    ĎAKUJEME za pochopenie!

  • Karneval

  • KORČUĽKOVO 2023

    Aj tento rok sme vymenili topánky za korčule a zažili 3 dni netradičnej telesnej a športovej výchovy. Boli to 3 dni plné zábavy, smiechu, pádov, ale i úspechov a radosti z prekonaného strachu!

  • Učíme s hardvérom

    Učíme s hardvérom

       Už dlhší čas na našej škole využívame základy programovania. V začiatkoch to boli rôzne programy (Baltík, či programovanie pohybu rôznych postavičiek). Neskôr sme do vyučovania zapájali programovateľné včeličky (Bee-bot). V minulom školskom roku sa naši žiaci začali venovať blokovému programovaniu (GalaxyCodr, Scratch, Code.org).

         V tomto školskom roku sme trošku pridali :)) a snažíme sa pridať aj hardvér, aby to nezostalo len v teoretickej rovine. Žiakom sa v rámci záujmového útvaru zatiaľ podarilo zostaviť dva roboty LEGO, s ktorými sa začínajú zoznamovať.

         Dnes sme pridali mikro:bit a deti si skúsili najprv v simulátore svoj prvý jednoduchý program. Keď zistili, že je všetko podľa ich predstáv, zapojili mikrobity a svoje programy nahrali. Už teraz sa tešíme na ďalšie možnosti, skúsenosti, hry, spoluprácu, nápady, či možnosti, ktoré nám mikrobity a práca s nimi prinesú.

         Aby sme využili potenciál týchto skvelých zariadení, zaradíme ich do bežných hodín informatiky a verím, že časom nájdu svoje miesto aj v rámci iných hodín. Prostredníctvom skúseností zopár žiakov, vidím využiteľnosť v matematike, na hodinách hudobnej výchovy, či slovenskom jazyku. Potenciál na to jednoznačne BBC mikrobit má ;)

    Ďakujeme za  možnosť zúčastniť sa projektu: Učíme s hardvérom a Holandskej obchodnej komore 

    viac informácii tu: 

  • Vianočno-novoročné vystúpenie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočno-novoročné vystúpenie.

  • Školská jedáleň pri MŠ Uzovské Pekľany oznamuje

    Oznamujem rodičom stravníkov, že od 01.02.2023 sa mení  výška stravného na 1,30€ + 1€ réžia. K nahliadnutiu máte nové finančné pásma. Za pochopenie ďakujem.

    V Uzovských Pekľanoch dňa 17.01.2023              Monika Strelcová, vedúca ŠJ

  • Pozvánka

    Pozvánka

    Srdečne Vás pozývame na naše vianočno-novoročné vystúpenie v stredu, 18.1.2023 ,o 15.30 v našej školičke. 

    Tešíme sa na Vás! Vaše detičky ;)

  • Wocabee 2022

    Pripraviť sa! Pozor! Štart! 19.10.2022 začíname jazykový šampionát. Podpor svojich spolužiakov a reprezentuj školu ako najlepšie vieš, každý deň od 19.10.2022 do 28.10.2022 zarábaj wocapoints a VYHRAJ :)

    ŠAMPIONÁT

  • Do školy na bicykli "2022"

    Nechajte auto doma, do školy sa predsa dostanete v pohode aj na bajku, či kolobke ;) 

    Od 17.10 do 28.10. 2022 vyraz každý deň do školy na bicykli alebo kolobežke a zapoj sa tak s nami do súťaže.

    Viac info tu: DO ŠKOLY NA BICYKLI

  • Spoznávame včely a včelárstvo

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Spoznávame včely a včelárstvo.

  • PRVÝ ŠKOLSKÝ TÝŽDEŇ - organizácia

    Vážení rodičia, v týždni od 5. do 9.9.2022 nás čaká niekoľko dôležitých čiností pre zabezpečenie šl. roka 2022/2023. Prosím, venujte mu pozornosť!

    5.9.2022 - slávnostné otvorenie šk. roka 2022/2023 - školský dvor, krátke stretnutie rodičov, preberanie potvrdení, podpisovanie inf. súhlasov, prihlášok do ŠJ, ŠKD, kandidátky do RŠ za rodičov....Prosím, nezabudnite si mobilný telefón! Žiak pri nástupe odovzdá (resp. rodič ráno vypíše) tlačivo o bezpríznakovosti!

    6.9.2022 - triednicke vyučovanie - žiaci 1. a 2. ročníka končia 4. vyučovacou hodinou (11:40 hod.), žiaci 3., 4. a vyšších ročníkov 5. vyučovacou hodinou - (12:30 hod.). Ak je žiak prihlásený do ŠKD - preberá si ho vychovávateľ/ka ŠKD, pokiaľ nie, odchádza domov. 

    7.9.2022-9.9.2022 - vyučovanie podľa rozvrhu. Pokiaľ to počasie dovolí, v jeden deň budú mať žiaci Cvičenie ochrany človeka a prírody - dostatočne v predstihu Vás budeme informovať. 

    https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-s-ucinnostou-od-1-septembra-2022/

    https://cloud5u.edupage.org/cloud?z%3A9sH9kkjVQbqgFxA%2BoDqOrjeW9nPEKpUp0NWMaxd1terDZCzl7j4N9GL4sfrkA0Qc

     

     

     

     

  • OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2022/2023

    Ani sme sa nenazdali, a už tu máme september! Milí naši školáci, už sa na Vás tešíme v školičke!

    Školský rok slávnostne otvoríme v pondelok, 5. septembra 2022 o 8:30 hod. na školskom dvore (v prípade nepriaznivého počasia na dolnej chodbe ZŠ).

    Privítame prváčence a slávnostne ich pasujeme za žiakov školy. Každý z nich nechá svoju stopu na našom školskom dvore. Ak ich príde podporiť mamka, ocko, babka, dedko....všetci sú vítaní! Odporúčame zobrať si aj aktovku, aby prvé chvíle v škole boli nezabudnuteľné :)  

    V tento deň prebehne zápis do ŠKD i ŠJ - od utorka už bežíme v nastavenom školskom rytme aj na rannom schádzaní, popoludní v ŠKD. Ranné schádzanie je od 6:45 hod., ŠKD je v prevádzke denne do 16.30 hod.  Obedy budú varené a vydávané v ŠJ pri MŠ Uzovské Pekľany, kam sa žiaci po skončení vyučovania presunú s ped. dozorom a vrátia alebo späť do ŠKD, alebo pôjdu domov. 

    PROSÍME RODIČOV PRÍTOMNÝCH PRVÝ DEŇ V ŠKOLE, ABY SI PRINIESLI MOBILNÝ TELEFÓN!!! Pomôžeme im s nastavením aplikácie Edupage. 

    Žiakom prajeme úspešný štart do nového šk. roka a rodičom veľa trpezlivosti a lásky! 

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Uzovské Pekľany
    Uzovské Pekľany 131
  • +421 51 459 4398

Fotogaléria