• Európsky deň jazykov ´23

    Od utorka, 26.9.2023, do piatku, 29.9.2023, sa môžeš aj Ty vydať na cestu naprieč Európou, na ktorej môžeš spoznávať rôzne európske jazyky. Čaká na Teba aj výzva! Tak čo! Pridáš sa?

  • Jesenné upratovanie

    Aj nám záleží v akom prostredí žijeme a rastieme ;)

  • ZAČIATOK ŠK.ROKA 2023/24

    4. september 2023

    A je to tu...koniec oddychu, sladkého ničnerobenia....začína sa 10-mesačná práca! Už sa na Vás tešíme!!! 

  • KRÁSNE PRÁZDNINY!!!

    V mene všetkých zamestnancov školy Vám prajeme krásne prázdniny plné oddychu, slniečka, smiechu, zážitkov a veselých chvíľ s rodinou a kamarátmi! Už teraz sa na Vás tešime!

  • Cvičenie ochrany človeka a prírody

    Aj keď sa už blížil koniec školského roka, my sme sa ešte učili i zabávali. Predposledný školský deň sme stihli Cvičenie ochrany človeka a prírody. Sami sme boli prekvapení, akých šikovných žiakov máme v škole! Založiť ohník, postaviť stan, podať prvú pomoc... v škole sme tento rok nezaháľali a naučili sa toho naozaj veľa!

  • Rozlúčka štvrtákov a deviatakov, koniec šk. roka

    A je to tu! Aj keď sme tento deň očakávali už od septembra a pomaly sa mu približovali, ani sme neverili, že príde tak rýchlo! 30. jún - deň "výplaty" za naše celoročné vedomosti, šikovnosť, empatiu a snaživosť. Okrem toho, že sme si všetci prevzali vysvedčenia, rozlúčili sme sa aj so štvrtákmi a deviatakmi. Milí naši kamaráti! Prajeme Vám v nových školách veľa nových vedomostí, zážitkov, radosti z učenia a veľa veľa nových kamarátov!  

  • SÚŤAŽE - zbery

    Naši žiaci sa aj tento rok zapájali do zberov, ktoré organizovala škola. Počas roka prinášali vrchnáčiky zo Sabi jogurtov, obaly od Sabi mliečok, papier...a pán učiteľ Števko vážil, počítal a zapisoval. Dozvedeli sme sa, že vďaka zberu pomáhame nielen sebe získať krásnu cenu, ale i našej planéte, aby sa zbytočne nezahlcovala odpadom. Sme šikovníci!

  • Základný plavecký výcvik

    Všetci naši žiaci dostali možnosť zúčastniť sa základného plaveckého výcviku. Nakoniec však rodičia prihlásli len 10 odvážnych. A že sa im páčilo, posúďte sami. 

  • Oslava - Deň rodiny

    Mama, ocko, babka, dedko, teta, ujo... a všetky deti, pozvaní hostia a vlastne každý, kto s nami mal chuť stráviť príjemné popoludnie a večer sa dočkal. Deň rodiny sme síce presúvali kvôli nepriaznivému počasiu (našťastie), ale 22. jún 2023 bol vydareným dňom. Hostia sa dočkali vystúpenia žiakov ZŠ Uzovské Pekľany, SZUŠ M. Kobeláka (mimochodom, žiaci hrali na novučičký klavír, ktorý sme si zakúpili prostredníctvom nášho OZ Peklianske bocianiky a Nadácie SPP - Spravme to), divadielka Gašparko z Prešova (p. Mihoková bola opäť skvelá) a nášho štvrnohého prekvapenia - koníkov, ktoré všetky deti previezli po školskom dvore.  Nálada bola skvelá a nám sa ani nechcelo ísť domov napriek tomu, že si mnohí odnášali ceny z tomboly (ďakujeme sponzorom). Už teraz sa, milí priatelia, na Vás tešíme, a takto spolu oslávime Deň rodiny 2024!  

  • Deň rodiny

  • SZUŠ M. Kobeláka - zápis

    Vážení rodičia, milé deti, ponúkame možnosť zápisu do SZUŠ M. Kobeláka pre šk. rok 2023/24 v odboroch  HUDOBNÝ, TANEčNÝ, VÝTVARNÝ. Všetky informácie na tel. čísle 0903 630228, osobne každú stredu od 15:00 hod. do 17:00 hod. v priestoroch školy, alebo 23.6.2023 na Dni rodiny, kde vystúpia aj žiaci a učitelia SZUŠ. 

  • DOH v Uzovských Pekľanoch 2023

    Tak sme sa dočkali! Napriek tomu, že sa nám počas týždňa komplikovalo počasie, napriek vírusom, ktoré navštívili mnohých našich spolužiakov.... sme sa predsa len dočkali! Deň DOH v Uzovských Pekľanoch 2023 predsa len prišiel a my sme si mohli 26. mája dopriať stretnutie s našimi priateľmi z Kamenice, Rožkovian, Jakubovian i Ražnian. Aj keď tréningu bolo pomenej, vedeli sme, že urobíme všetko, aby sme svoju školičku a nás, bocianiky, reprezentovali čo nalepšie.

    Nálada bola skvelá, slniečko pripekalo, maminky pomohli nakŕmiť brušká, a tak sme si tento náš deň užili úplne dokonale. Zlatý pohár nám ušiel iba o 1 medailu, no vôbec nás to nemrzí, a kamarátom z Kamenice to zo srdca želáme!    

  • Minecraft súťaž v programovaní

    Kto sa môže zapojiť?

    Všetci žiaci a žiačky základných škôl. V súťaži budú 2 kategórie:

    1. kategória: 1. - 6. ročník ZŠ
    2. kategória: 7. - 9. ročník ZŠ

    Súťažné úlohy sú jednotné, vo formulári stačí uviesť svoju triedu a my vás automaticky priradíme do správnej kategórie.

    Špeciálnymi výhercami bude:

    • škola, kde sa zapojilo najviac žiakov a žiačok do Minecraft súťaže,
    • vyžrebovaný šťastlivec.

    Kedy sa súťaží?

    Súťaží sa od 10. mája 2023 od spustenia, ktoré bude vyhlásená na webinári (predpokladaný čas medzi 17:00 - 18:00 hod). Súťaž trvá do 24. mája 2023 do 23:59 hod.

    Čo môžem vyhrať?

    V oboch kategóriách sa nachádzajú rovnaké vecné ceny:

    1. miesto: Minecraft darčeková kolekcia 3 kníh s plagátom
    2. miesto: Minecraft spoločenská hra
    3. miesto: Minecraft hrnček

    VIAC INFORMÁCIÍ TU

  • 4. DOH Uzovské Pekľany 2023 - 26. máj 2023

    Halóóó, halóó, na známosť sa dáva, že aj tento rok naša škola bude hostiť na výnimočnom podujatí 4 ďalšie školičky. Opäť privítame kamarátov z CZŠ sv. Demetra v Ražňanoch, ZŠ Jakubovany, ZŠ s MŠ Rožkovany a ZŠ s MŠ Kamenica. Budeme sa spolu smiať, zabávať, súťažiť.... určite nám príďte povzbudzovať. Obhajujeme 1. miesto, budeme to potrebovať!

  • Ela Strelcová - blahoželáme!

    Aj keď je prváčka a na flautu hrá len niekoľko mesiacov (od októbra 2022), už teraz pozorujeme, že medzi nami máme talentované dievčatko! Elka si v SZUŠ Miroslava Kobeláka, ktorá vyučuje v našich priestoroch hru na hudobné nástroje - klavír, akordeón, gitara, husle a flauta, vybrala posledne spomínajú. Najprv ju familiárne volala "píšťalka", no keď sa skamarátili, ináč, ako flauta jej už nepovie. Pod vedením p. riaditeľa Miroslava Kobeláka má za sebou svoj prvý verejný koncert. Posúďte sami, že je veľmi šikovná?! Blahoželáme Elke, rodičom i pedagógom SZUŠ! 

  • BOJNICE - školský výlet

    Tak sa to konečne podarilo! Po pandémii, obmedzeniach a ostatných prekážkach sme sa dočkali, a opäť obuli svoje túlavé topánky. Tentokrát nás zaviedli do historických Bojníc. Navštívili sme krásny zámok, videli množstvo zvierat v ZOO a v neposlednom rade zažili kopec zábavy pri cestovaní vlakom. Napriek tomu, že sme obetovali spánok a oddych na posteli, výlet sa nám tak páčil, že už teraz uvažujeme, kam by sme sa vybrali, keby.... 

  • DEŇ ZEME 2023

    Deň Zeme aj v našej ZŠ

     

    Svetový Deň Zeme sa každoročne oslavuje 22. apríla. Keďže to bola sobota, naši žiaci ho oslávili hneď dvakrát.

    V piatok aj v pondelok sme spolu venovali čas tomu, aby sa to v našej školičke zazelenelo. Spolu so svojimi učiteľmi žiaci v areáli školy vysadili niekoľko desiatok stromov. Veríme, že starostlivosť, ktorú sme im venovali a ešte aj budeme sa nám oplatí, a v budúcnosti budú svojim tieňom pomáhať stromčeky nám.  

  • ALFIÁDA

  • Veľkonočné sviatky

  • Zápis 2023

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis 2023.

    Dnes sa v našej školičke uskutočnil zápis. Školičku návštívili budúci prváci, na ktorých sa už teraz veľmi tešíme! Svoj veľký deň zvládli výborne, a aj napriek prvotnej neistote ukázali svoju šikovnosť a pripravenosť na školu. Zahrali sme sa, zarecitovali aj zaspievali, ukázali, čo už vieme  - a čo nevieme, to dobehneme ;)

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Uzovské Pekľany
    Uzovské Pekľany 131
  • +421 51 459 4398

Fotogaléria